ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PAINTBALL;Λίγα λόγια σχετικά με paintball

Εισαγωγή

Η χρωματοσφαίριση (αγγλικά: Paintball) είναι ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται σε πεδία απο δύο ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να επιτύχουν κάποιο σκοπό, συνήθως να κατακτήσουν την σημαία της αντίπαλης ομάδας. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, ο κάθε παίκτης προσπαθεί να «μαρκάρει», να διώξει δηλαδή απο το παιχνίδι παίκτες της αντίπαλης ομάδας χρησιμοποιώντας «μαρκαδόρους» (τα «όπλα» της χρωματοσφαίρισης) και μπίλιες οι οποίες περιέχουν χρώμα (χρωμόσφαιρες). Η χρωμόσφαιρα (paintball) είναι μια μπίλια από βιοδιασπώμενο υλικό που περιέχει υδροδιαλυτό χρώμα (νερομπογιά). Το περίβλημα της μπίλιας είναι από μαλακή ζελατίνη η οποία σπάει όταν η χρωμόσφαιρα προσκρούσει με την απαραίτητη ταχύτητα επάνω σε σκληρή επιφάνεια ή σε κάποιον παίκτη, χρωματίζοντας την επιφάνεια πρόσκρουσης (μαρκάρισμα).

 

To paintball είναι διασκέδαση

Είναι λιγότερο από 15 χρόνια, που το paintball αναγνωρίστηκε σαν ένα από τα περισσότερο συναρπαστικά αθλήματα παγκοσμίως. Το paintball παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες από εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Είτε παιδιά ή μαθητές, είτε μπαμπάδες ή μαμάδες, όλοι οι παίκτες paintball μοιράζονται από κοινού την ίδια αγάπη για περιπέτεια και δυνατό συναγωνισμό. Πρόκειται για ένα άθλημα στο οποίο άνδρες και γυναίκες, κορίτσια και αγόρια, συναγωνίζονται με ίδιους όρους.

Η σωματική διάπλαση, η δύναμη και η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντικά στο παιχνίδι όσο η ευφυΐα και η αποφασιστικότητα. Σαν μια παρτίδα σκάκι, το να μπορείς να σκέφτεσαι γρήγορα και αποφασιστικά είναι αυτό που σε κάνει νικητή. Το paintball είναι επίσης ένα άθλημα διάπλασης χαρακτήρων. Οι παίκτες μαθαίνουν την σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς, και κερδίζουν αυτοσεβασμό, αναπτύσσοντας παράλληλα ηγετικές ικανότητες.

Όμως πάνω από όλα, το paintball είναι διασκέδαση. Από την στιγμή που η αδρεναλίνη θα αρχίσει να κυλάει στο αίμα, δεν μπορεί παρά μόνο να λατρέψει κάποιος την συγκίνηση του παιχνιδιού. Το paintball, είναι ένα παιχνίδι-μίξη των παιδικών παιχνιδιών όπως κλέφτες και αστυνόμοι, κρυφτό, κυνηγητό αλλά είναι πολύ περισσότερο συναρπαστικό, ευφυές και δύσκολο καθώς οι ρόλοι των παικτών δεν είναι διακριτοί και ανά πάσα στιγμή ο επιτιθέμενος γίνετε αμυνόμενος και το ανάποδο. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του παιχνιδιού, η βασική ιδέα είναι η ύπαρξη δύο ισοδύναμων ομάδων, που προσπαθεί η κάθε μια να κατακτήσει την αντίπαλη σημαία ή βάση.


Τι κάνει το paintball

Διδάσκει την σημαντικότητα της ομαδικής δουλειάς. Προτρέπει σε απόκτηση αυτοπεποίθησης. Βοηθάει στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων ηγεσίας. Βοηθάει στην συνειδητοποίηση ότι οποιαδήποτε πραγματική εμπόλεμη περιοχή είναι ένα μέρος που δεν θα πρέπει να βρίσκεται κανένας. Μα πάνω από όλα μας Διασκεδάζει.


Τι δεν κάνει το paintball

ΔΕΝ προάγει τη βία. ΔΕΝ ηρωοποιεί τον πόλεμο. ΔΕΝ διδάσκει τους ανθρώπους να πυροβολούν. ΔΕΝ προετοιμάζει τους ανθρώπους για τον στρατό. ΔΕΝ κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ανίκητοι.


Ασφάλεια

Η χρωματοσφαίριση θεωρείται ως ένα απο τα πιο ασφαλή ομαδικά αθλήματα. Σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες, η μέση συχνότητα τραυματισμού υπολογίζεται σε 0,2 περιστατικά ανά 1000 παίκτες κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων ασφαλείας, όπως η παροχή και χρήση ειδικού εξοπλισμού. Το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού αυτού είναι η «μάσκα» ("mask"). Διασφαλίζει όλα τα ευαίσθητα σημεία του κεφαλιού (μάτια, μύτη, στόμα, αυτιά) και είναι απολύτως απαραίτητη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Άλλα κομμάτια είναι το προστατευτικό λαιμού, που προστατεύει την περιοχή του λαιμού, ο θώρακας, που μειώνει την ορμή πρόσκρουσης της σφαίρας στο στήθος και στην κοιλιά, και η ολόσωμη φόρμα, που προστατεύει τα ρούχα από λέρωμα.

 
EΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;

Μαζέψτε τους Φίλους σας και Κάντε Κράτηση Τώρα!

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ: 99 420 610
ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ